Dec
11

Vilafranca tindrà una Escola de Formació Professional de l’Enoturisme, pionera a Catalunya

El Claustre de Sant Francesc va acollir el passat 04 de desembre la signatura de l’acta de constitució del consell empresarial de l’Escola d’Enoturisme, sent el punt d’arrencada d’un projecte educatiu pioner a Catalunya i a l’estat espanyol.

L’enoturisme s’està configurant com un sector emergent que dona valor als territoris especialitzats en el cultiu i la producció vinícola i al seu patrimoni cultural, així com també al turístic. Amb l’acte de signatura, els professionals de l’enoturisme i els representants de les diferents agrupacions que constitueixen la diversitat del sector vinícola i turístic, s’han adherit a la iniciativa de l’Ajuntament per a crear una escola de formació professional orientada a cobrir les necessitats de qualificació del sector.

L’acte va consistir en una breu explicació del funcionament de l’escola, dels objectius i del seu reglament; tot seguit es va procedir a la signatura oficial per part de totes les persones representants de diverses agrupacions. L’acte va finalitzar amb una fotografia de grup, i una reunió de treball interna amb l’objectiu de triar els membres de la Junta Directiva del Consell Empresarial.

En el torn dels parlaments la regidora d’Ocupació i Formació, M. Josep Tuyà, va mostrar la seva satisfacció per “haver aconseguit tirar endavant aquest projecte educatiu, que responia a una necessitat en aquest àmbit“. Tuyà va explicar que el funcionament inicial d’aquesta escola es basarà en mòduls i tastos, plantejant la seva obertura per al mes de febrer. La regidora d’Ocupació va destacar l’ambició d’aquesta escola que “neix amb la vocació i la voluntat de ser un projecte de país, i que per aquest motiu està pensada per ser treballada conjuntament amb les diferents DO del país. L’escola esdevindrà una eina clau pel desenvolupament del sector i que contribuirà a aconseguir una major productivitat, més riquesa i millor.

L’Alcalde Pere Regull va remarcar en el seu parlament “la importància de ser una iniciativa pionera en el nostre país i en l’estat espanyol. "És una gran iniciativa educativa". L’alcalde va posar el punt d’atenció amb “el tancament del cercle amb aquesta iniciativa. Ara a Vilafranca i al Penedès ja cobrim tot l’espectre formatiu, incloent des de la Formació Professional d’aquesta nova escola, als estudis superiors que s’impartiran a l’ESCAVI". Regull va destacar que ara ja es tanca un greuge en formació, i recuperem posicions. Finalment, l’alcalde també va mostrar la seva satisfacció per poder acollir un nou projecte que serà d’abast nacional, “no volem una escola localista. L’hem treballat amb la interacció de totes les DO.”

Les activitats de l’Escola de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya es localitzaran en funció de les característiques de la formació que s’imparteixi, ja sigui en espais públics o privats del territori de l’Àmbit Penedès o be en altres destinacions enoturístiques de Catalunya.

 

http://www.eixdiari.cat/resources/2013/eix-vilafranca-tindra-una-escola-de-formacio-professional-de-lenoturisme-41610.JPG

FOTOGRAFIA: EIX DIARI

Oct
09

Vinimundus al programa "Entre Vinyes" de RTVE

Vinimundus Penedès al programa "Entre Vinyes" de RTVE.

El passat diumenge dia 06 RTVE va emetre un nou capítol del programa "Entre Vinyes", dedicat a la D.O. Penedès. El programa fa un bon recull de les moltes activitats que s'ofereixen a la comarca i Vinimundus Penedès hi és representada com a empresa especialitzada en activitats enoturístiques per a tota la família.

Al minut 19 i mig del vídeo podeu veure com la Mar Capdevila de Vinimundus duu a terme una activitat infantil amb un grup de nens.

 

        Entre Vinyes - D.O. Penedès
Feb
14

LA PASSEJADA PER LA TERRA DEL PRÉSSEC AL TELENOTÍCIES

El passat 18 d'agost l'activitat de Vinimundus "Passejada per la Terra del Préssec" va ser present al telenotícies de TV3

Vinimundus va presentar aquesta nova activitat el mes de març. Coincidint amb el mercat del préssec s'ha continuat oferint cada diumenge d'estiu en col·laboració amb l'Associació de Productors del Préssec d'Ordal. Degut a l'èxit que ha tingut hi ha programades més passejades per als primers diumenges de setembre, octubre i novembre.

pressec

Mercat del préssec de l'Ordal - Televisió de Catalunya

www.tv3.cat

Dates:
Primer diumenge del mes de setembre, octubre i novembre.
Horari: De 10 a 12 h
Preu: 4€/ persona. Els infants menors de 12 anys no paguen. Descompte de 2 x 1 comprant al mercat!
Lloc: Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal
Places: 50 persones màxim.
Informació i reserves: T. +34 618 367 259 i mail : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Les activitats estan subjectes a un mínim de persones, per aquesta raó és molt important fer una reserva, que es pot efectuar fins el dimecres abans de l'activitat per correu electrònic ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ) o per telèfon (618 367 259).

* Totes aquestes activitats es poden regalar amb un val de regal de viniexperiències de Vinimundus

.

Festa de la verema al Celler de la Riba

El Celler de la Riba, una senyorial masia penedesenca, obre les seves portes de la mà de Vinimundus Penedès, empresa d'activitats enoturístiques.

Ho faran el proper diumenge, 29 de setembre a partir de les 10h, amb una proposta ben penedesenca: La Festa de la Verema. Una jornada plena de sorpreses on no hi faltaran activitats originals entre vinyes, cançons i danses de verema i, per descomptat, on tothom collirà i trepitjarà el raïm per a fer-ne most. Cada participant se n'endurà una ampolla amb l'etiqueta que ell mateix haurà dissenyat. L'activitat acabarà amb una ben merescuda copeta entre vinyes, enmig d'un paisatge acollidor, relaxant i amb Vilafranca de fons. A més tots aquells que ho desitgin poden quedar-s'hi a dinar i gaudir d'una jornada sencera en aquest entorn entranyable.

Podeu trobar més informació a vinimundus.com o bé adreçant-vos a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it o bé This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . També podeu trucar al 650 70 53 65 o bé al 618 36 72 59.

Verema_Celler_Riba_modificat 

 

Feb
14

PASSEJADA PER LA TERRA DEL PRÉSSEC

Vinimundus prepara una nova activitat que es podrà realitzar durant els mesos de març a octubre de 2013.

El dia s’allarga, les hores de fred minven… i el paisatge va canviant de color. L’inici de març és una bona època per contemplar l’esplendor dels camps de presseguers florits, el seu color rosa omple les terrasses dels coster

s d’Ordal i la seva olor ens transporta al redespertar de la vida.

En la inauguració de la “Passejada per la terra del préssec”, Vinimundus convida a gaudir d’aquest paisatge primaveral. D’agradable realització i poca complexitat, en aquesta caminada que transcorre entre presseguers, vinya i bosc, es parla del conreu del presseguer a la zona d’Ordal, les pràctiques agrícoles associades, les

peculiaritats d’aquesta fruita i els motius que la

fan tan especial. Tot això sense deixar de banda els marges i barraques de pedra seca, un molí d’oli iber i un antic hospital de l’Ordre dels Hospitalaris.

Per tal de celebrar la inauguració d’aquesta activitat, que tindrà continuïtat al llarg de tot l’any, Vinimundus convida a la degustació d’una copa de cava al final de la caminada!

4665986348_0c76b01eca 

Dates:
Cada diumenge del mes de juliol i 4 i 11 d’agost, coincidint amb el Mercat del Préssec de Sant Pau d’Ordal.
Horari: De 10 a 12 h
Preu: 4€/ persona. Els infants menors de 12 anys no paguen. Descompte de 2 x 1 comprant al mercat!
Lloc: Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal
Places: 50 persones màxim.
Informació i reserves: T. +34 618 367 259 i mail : This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Les activitats estan subjectes a un mínim de persones, per aquesta raó és molt important fer una reserva, que es pot efectuar fins el dimecres abans de l'activitat per correu electrònic ( This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ) o per telèfon (618 367 259).

* Totes aquestes activitats es poden regalar amb un val de regal de viniexperiències de Vinimundus